21958
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21958,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Bang & Olufsen – de moed om het gewone voortdurend in twijfel te trekken

De uitspraak ‘twee zielen één gedachte’ is zeker van toepassing op twee pionierende ingenieurs uit Denemarken wier levenslange werkrelatie zich heeft ontwikkeld tot één van de meest innovatieve partnerschappen in de consumentenelektronica. Graag stellen wij deze pioniers aan u voor.

Peter Bang

Peter Bang werd geboren in 1900 en groeide op in een tijdperk van grote technologische vooruitgang en een sterk geloof in ontwikkeling. Eén van de vroege ideeën van Peter Bang was om radioluisteraars te verlossen van de hoge kosten en andere negatieve aspecten die een aandrijving op batterijen met zich meebrengt. Dit heeft geleid tot de creatie van een op elektriciteit aangedreven radio, hetgeen behoorlijk revolutionair was voor die tijd. Het had tot gevolg dat deze uitvinding niet alleen de radio-industrie veranderde maar ook hoe mensen entertainment ervoeren.

Peter Bang
Svend Olufsen
Svend Olufsen

Tijdens deze spannende tijd had een andere man, geboren in Quistrup Manor vlakbij Struer, Denemarken, een gelijke passie voor het werken met innovatieve technologie. Svend Olufsen, afkomstig uit een gezin met zeven kinderen, zou zich al snel bij Peter Bang aansluiten als medepionier in het tijdperk van de radio. Samen werkten zij aan het ontdekken en begrijpen van de laatste ideeën en technologieën van die tijd. Nadat zij zich de kracht van hun samenwerkingsverband en gedeelde passie hadden gerealiseerd, richtten Peter Bang en Svend Olufsen op 17 november 1925 in Kopenhagen Bang & Olufsen op.

Een partnerschap – Like no one else – was geboren

Het partnerschap werd geleid als tevoren; de focus lag op het creëren van een radio met netvoeding als hun eerste product. De torenkamer in Quistrup deed in deze periode dienst als leefvertrek en laboratorium van Peter Bang en Svend Olufsen. Het baanbrekende product voor Bang & Olufsen kwam in de vorm van de Eliminator, een component die in elke radio kon worden aangebracht zodat hij op netvoeding kon werken in plaats van op batterijen. De Bang & Olufsen Eliminator markeerde de eerste stap van Bang & Olufsen op de zeer innovatieve en competitieve elektronicamarkt. Aan de basis van dit succes ontwikkelde Bang & Olufsen het sterke partnerschap verder en vandaag de dag staat Bang & Olufsen internationaal bekend als het meest prestigieuze elektronicabedrijf ter wereld en is het waarschijnlijk het enige bedrijf dat uitstekende prestaties combineert met traditiegetrouw vakmanschap en geavanceerd design.